KRÄFTFISKE

Upplev kräftfiske

Var med och upplev traditionen av att fiska kräftor. I Kosta har vi tillgång till ett stort område av kräftfiskevatten i sjön Läen. Kräftor är nattaktiva och fiskas genom att lägga ut burar med bete i under kvällstid. Burarna vittjas på fångst morgonen efter.

INGÅR
Priset inkluderar hyra av båt med motor och åror, hyra av flytvästar, 10 st kräftburar samt kräftbete. Du får garanterat med dig ett kilo nykokta kräftor.

TILLAGNING
Vi kokar era kräftor innan avfärd. Levereras i hinkar med spad. 275 kr per fångst.

FISKEGUIDE
625 kr per timme, beräkna ca två timmar. Är man flera båtar kan man självklart dela på guiden.

Flera deltagare
Barn upp till 14 år, 150 kr per barn. (Max 2 barn per båt)
Vuxen 500 kr. (max 1 extra vuxen per båt)

Bränsle för båtmotorerna tillkommer till självkostnadspris. Vi garanterar inte en viss fångst men vattnet har ett gott bestånd med kräftor.  Vid uthämtning av utrustningen ges goda tips och råd inför fisket.

Säsong: 1 augusti-30 september | Pris två person: 1500:-

GENOMFÖRANDE
Gästerna hämtar ut fiskeredskap, bete, nyckel till båt och aktuella kartor på Rental center vid Kosta Lodge tidigast 16.00. Gästerna tar sig själva till och från vildmarkscampen enligt de anvisningar de får på Rental center. Fisket sker från båt (max 2 vuxna + 2 barn eller 3 vuxna per båt). Burarna läggs förslagsvis i på kvällen och vittjas morgonen efter. Man redovisar sin fångst som vägs in på Rental center när utrusningen återlämnas, senast kl 11.00. Vi garanterar inte en viss fångst men vattnen har ett gott bestånd av signalkräfta och vid uthämtning av utrusningen ges tips för fisket.

Boka på

Kosta Boda Art Hotel 0478-348 30

Kosta Lodge 0478-590 530